Tuesday, August 10, 2010

aku fed up macam nihh

ASSALAMUALAIKUM :))




hidup banyak dugaan kan ? yelah kalau takde dugaan bukan life lah namanya . kalau semua manis , takde pahit tak sedap lah . macam kopi kalau tak pahit , apa rasa ? bukan kopi namanya kalau manis jaa . kadang aku fikir balik , kenapa aku rasa macam aku sorang jea hidup macam hell sekarang nih ? kau faham tak setakat nih ? aku taknak straight forward , nanti kau terus faham .


tapi bukan dengan usaha kau sendiri , aku yg tolong fahamkan . kalau aku yg fahamkan , apa guna otak kau untuk berfikir ? just untuk memberatkan kepala ? percayalah , otak lebih berat daripada anggota kau yg lain walaupun dia nampak kecil . lagipun , penulisan tak semestinya yg terang² jea , kadang kita kena bagi pembayang jea . walau susah mana pun penulisan tu , kau tetap kena faham . dengan usaha sendiri . 


kalau aku cakap aku tengah sedih , kau kesah ke ? for sure tak kan , sebab kau tahu banyak lagik benda lain yg kau boleh buat selain kesah pasal aku . yahh aku tak sedih lahh , aku kan kuat . aku tahu ayat aku macam hipokrit tapi apa aku boleh buat ? manusia tak kan terlepas dari sifat nih . even aku sendiri tak suka , tapi dah kalau takdir tu , aku takleh cakap apa² lahh kan .cukup lahh , aku fed up hidup macam nih , bai semua <33

hidup tak selalu nya bahagia 

2 comments:

  1. sabar lah dik..
    ini merupakan satu proses hidup, ade time suka ade time duka..
    sume tu ke arah kematangan & kesempurnaan hidup..

    semOga hidup kamu akan lebih baik
    ~_^

    ReplyDelete
  2. @emieysandra | uhh okay kak , trimass :") aminn ~

    ReplyDelete